Over ons

Wie?

Sinds 1 januari 2023 zijn Studiebureau Engitop en AV Engineering, 2 gerenommeerde ingenieurs- en stabiliteitsbureaus uit Deinze,  gefusioneerd onder de naam ‘ARQUS ENGINEERING’.

De  zaakvoerders, Nico Evenepoel en Alexander Vermeersch hebben hun kennis, ervaring en krachten gebundeld. Samen met een professioneel team van ingenieurs en BIM-Modelleurs, zijn zij de kennispartners bij uitstek voor uw bouwproject.

ARQUS ENGINEERING is gehuisvest in de Emiel Clauslaan 57B te Deinze-Astene

Wat?

ARQUS ENGINEERING is een ingenieursbureau met een professioneel team dat gespecialiseerd is in

Stabiliteit : het berekenen en modelleren van bouwkundige constructies in beton, staal en hout

Op basis van de architectuurplannen ontwerpt de ingenieur het structurele concept van het gebouw. Het architecturale, esthetische ontwerp  moet volledig tot zijn recht komen waarbij  rekening gehouden wordt met de vele bouwtechnische aspecten. De ingenieur ontwikkelt de meest economische en duurzame structuur.

Na overleg met alle ontwerpers en optimalisatie van het voorontwerp worden de stabiliteitsplannen opgemaakt door de BIM-modelleur, dit in nauwe samenwerking met de projectingenieur. Het BIM-model komt tot stand waarbij veel belang wordt gehecht aan de nauwkeurige detaillering van de bouwknopen.

Dit alles resulteert in een compleet uitvoeringsdossier (bekistingsplannen, wapeningsplannen, buigstaten, meetstaat en lastenboek) dat feilloos kan gevolgd worden door de uitvoerende aannemer. De projectingenieur volgt tijdens de ruwbouwfase de werf op en is steeds bereikbaar voor al uw vragen.

Energie : EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat.

Elk gebouw waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd moet aan bepaalde energienormen voldoen. Voor de start der werken moet een EPB verslaggever worden aangesteld. Ook hier adviseert ARQUS Engineering wat de mogelijkheden zijn van ontwerpfase tot uitvoeringsfase.

ARQUS ENGINEERING levert zijn diensten aan de private en publieke sector zowel voor kleinschalige als grootschalige projecten: particuliere en sociale woningbouw, kantoren, industriële gebouwen, appartementsgebouwen

ARQUS ENGINEERING kan zich beroepen op een ruime beroepskennis en ervaring, waarbij service, kwaliteit en flexibiliteit van groot belang zijn. De persoonlijke aanpak met de bouwheer, architect, aannemer wordt hoog in het vaandel gedragen.

Ons Team

Nico

Alexander

Evelyne

Mireille

Ruben

Jasper

Shawn

Sander

Sara

Lennerd

Heba